Matija Uršič

Matija je svoj športni karakter razvil v Žireh že v osnovni šoli, kjer ga je med mnogimi preizkušenimi športi prevzela ravno košarka.

 

V srednji šoli je prvič prestopil vrata fitnesa v Šk. Loki in se na mestu zaljubil v koncept bodybuildinga. Od takrat naprej je ta strast samo še rasla skupaj z znanjem in izkušnjami. Takoj po zagovoru diplome se je preselil v Dubaj (2011), kjer je do sedaj opravljal poklic vodje kabinskega osebja pri Emirates Airlines. Veliko prostega časa v Dubaju je investiral v to, kar ima rad in postal certificiran osebni trener emirates bodybuilding federacije in fitnes inštruktor alfa akademije s sedežem v Veliki Britaniji.

 

Pred petimi leti je našel tudi novo strast, crossfit, kjer je uspešno tudi tekmoval. V Dubaju je matija vodil crossfit in funkcionalne vodene vadbe, predvsem pa se je ukvarjal z osebnim trenerstvom 1:1, s poudarkom na izgubi telesne teže in maščobe, ter pridobivanju mišične mase.

 

Zaradi narave dela je imel možnost obiskovati fitnes centre, crossfit boxe in podobne organizacije po celem svetu, tam opravil trening in se družil z ustanovitelji, sedaj prijatelji. Matija je iz vsakega konca sveta pobral nekaj koristnih metod in informacij ter bi jih rad združil vse, v top fitnes centru, ravno tam, kjer se je vse skupaj začelo, na Žirovskem parketu, pod novo streho, 15 let kasneje, ko se je le vrnil domov.