PLESNI TEČAJI

PLESNI TEČAJI ZA ODRASLE

 

Redni plesni tečaji za odrasle v Žireh potekajo že od leta 2001. Vsa ta leta je tečaje obiskovalo staro in mlado, znanje smo pridobivali predvsem v standardnih in latinsko ameriških plesih. Pred nekaj leti je bil organiziran tečaj linijske salse, ob menjavi plesne šole v letu 2019,  pa smo zaplesali tudi ruedo oziroma kubansko salso. Nadgradnja plesnih tečajev so bili s strani plesne šole organizirani jesenski plesi, v zadnjem obdobju smo se enkrat letno skupno udeleževali plesnih vikendov v Portorožu in kasneje v Rogaški Slatini, sami smo nekajkrat organizirali plesne večere v Žireh. Tudi preko 50 parov je nekaj let nazaj v več organiziranih skupinah plesalo samo v eni sezoni. Skupnega števila vseh tečajnikov ni mogoče ugotoviti, bilo pa jih je ogromno. Nova plesna dvorana ponuja lepe možnosti, da v naši občini ples postane redna rekreacija.

 

PLESNE URICE ZA PREDŠOLSKE OTROKE, OSNOVNOŠOLCE

 

Samo eno leto kasneje kot z odraslimi, smo s plesnimi uricami pričeli s predšolskimi otroki in osnovnošolci. Tudi najmlajših je na tečajih kar mrgolelo, vedno pa smo na koncu tečaja pripravili še zaključni nastop za starše, kjer so otroci v stari telovadnici nastopali pred nabito polno tribuno občinstva. To je bil skoraj svečan dogodek za starše, otroke in tudi za mene kot organizatorja.

 

PLESNI VEČER – PREPLESAVANJE

 

Plesni večer ali preplesavanje je rezerviran čas, kjer se pari prosto zavrtijo ob plesni glasbi različnih plesov. Plesna dvorana je opremljena s parketom, 180m2 nam nudi prostorsko ugodje, da se brez skrbi  zavrtimo in uživamo v plesu ter prijetni glasbi. Večere pari izkoristijo za utrjevanje in ponavljanje likov, ki so se jih naučili na plesnih tečajih. Plesni večeri so primerni za malo bolj zahtevne pare, kot tudi tiste z malo manj plesnega znanja.