Srečo Gaber

Srečo je že od malih nog z vrstniki tekal za žogo na travnikih, od takrat naprej pa je ljubezen in navezanost do športa samo še rasla.

 

Po končani osnovni šoli, kjer je bila v ospredju košarka, se je v mladinski konkurenci  bolj resno vključil v nogomet. V ekipi občinske selekcije  je štiri leta igral v Železnikih  v 1. Slovenski mladinski ligi. Kasneje je za Žiri v članski ekipi, tako  v nogometu kot tudi v košarki, nastopal  v II. slovenski ligi. Ob vseh treningih in tekmah se je rekreativno ukvarjal  tudi z veliko drugimi športi, opravil je tečaj za vaditelja tenisa, urejal je športni program na radiu Žiri, ter si v vsem tem obdobju nabral  veliko izkušenj, ter razvil ogromno poznanstev in prijateljstev.

 

Kasneje je ta navezanost športu prerasla tudi v organiziranje rekreacije, tekmovanj in še vrsto drugih športnih dogodkov. V prvih desetih letih je vso dejavnost opravljal poleg redne službe, od leta 2006 je to postala njegova sanjska, redna služba. Pred desetimi leti je sprejel povabilo športnih prijateljev iz Škofje Loke, ter se pridružil soorganiziranju medobčinskih športnih iger, ki na območju štirih občin potekajo že 40 let. Kot športni sodelavec je soustvarjal časopis Žirovske stopinje.  Za prispevek razvoja rekreacije in telesne kulture v Žireh je leta 2013 prejel priznanje župana občine Žiri, kar mu veliko pomeni.

 

Sodelovanje v novi športni dvorani je sprejel kot izziv, da z izkušnjami in ekipo tudi sam pripomore k nadaljevanju in nastajanju športne zgodbe v Žireh, ki bo prinesla nove sveže  priložnosti za mlade.