BADMINTON

REKREACIJA BADMINTON

 

Badminton je šport, ki je glede na zahtevnost dostopen zelo široki populaciji, tako mlajšim kot starejšim. V nasprotju z drugimi športi z loparjem (npr. tenisom) namreč za užitek pri igri niso potrebne posebne spretnosti ali znanje. Zaradi tega je badminton zelo zanimiv šport, saj v splošnem pomanjkanju časa predstavlja pravo rešitev za hitro ter intenzivno rekreacijo.

 

TRIM LIGA BADMINTON

 

Trim liga v Žireh neprekinjeno poteka od leta 2003, v njej je nastopilo skupaj 116 igralcev in igralk iz Poljanske doline, Žirov in tudi iz drugih krajev. V zadnjih dveh sezonah je bilo prijavljenih 39 moških in deklet v enotni konkurenci. Liga je razdeljena v več kakovostnih skupin in je primerna za vse rekreativne igralce. Prednost lige je tudi v tem, da tekme prinesejo igranje z različnimi nasprotniki. Urnik se določa sproti, glede na tedensko usklajevanje igralcev  z organizatorjem.

 

Vsaka sezona se zaključi s podelitvijo nagrad najboljšim, ter družabnim srečanjem vseh, ki nastopajo v badminton trim ligi. Organizator in ustanovitelj tekmovanja je Trim As.